В галерия Възраждане ще се открие изложба живопис на 10 .11. 2015 г. на Слав Бакалов по случай неговата 70 та годишнина. Изложбата ще продължи до 23.11.2015 г.

С новата си колекция картини Слав Бакалов се завръща променен. Героите му са в особени ситуации, еротиката му е нападетелна, някаква особена екстремност шества и лъха от платната. Образите сякаш не са се подчинявали много на ръката с четка и са предпочели да се впуснат в лични авантюри. 

Колоритът е същия, чист и ярък, но има и странна, нова линеарност в пространствата на творбите, която поставя една категорична фигурна симетричност върху всичко нарисувано. 

Слав отново изненадва!

                                                                     Краси Алексиева, 2015 г.

Много кратка биография :

   Слав Бакалов е роден 1945г. в София, България. През 1964г. завършва художествена гимназия в София, а през 1975г. завършва Националния кинематографичен институт в Москва. От 1975 г. до 1989 г. създава повече от 55 анимационни филма. Автор е на 4 сатирични романа, 4 документални филма и един игрален – „Монолог за прасенцето”.  За анимационните си филми е носител на много международни награди - Първа награда за анимация в Анеси, "Златна плоча" - Атина, "Сребърен дракон" - Краков, Награда за постижения в анимацията - Отава и най-престижната между тях -"Златна палма" от филмовия фестивал в Кан през 1985 г.

Работи също живопис и има реализирани над 40 самостоятелни изложби в България и в чужбина. Слав Бакалов работи още и като скулптор, режисьор и сценарист на анимационни филми и театрални пиеси. 

През 2008 режисира пиесата на Дейвид Мамет "Ноември" в Сатиричен театър “Алеко Константинов”.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…