Българският роман "Море от мечти" излиза по книжарниците следващата седмица. Книгата е пълна с красиви български локации и ще се разпространя безплатно в българските училища и общности в чужбина.

"Надявам се "Море от мечти" да вдъхнови българи в чужбина да се върнат обратно. Както и хора от България да не заминават навън", разказва авторката Мари Робес.

 

Лека и многопластова, забавна и смислена, книгата ухае на лято и се чете на един дъх. Отвежда ни на любими български локации, оваляни в дъха на рози и песента на щурчета, и сменя пред нас като на калейдоскоп Капана в Пловдив, Албена, Несебър, Велека, Созопол, селца в Струмската долина. Политаме с балон над залива на Албена. Озовававаме се на цветните тераси на Ботаническата градина в Балчик. Улавяме дъха на Родопите и Рила. Разхождаме се по калдъръмените улички на Стария Пловдив. От страниците ни трогва българска песен, която напомня за Балкана и морето, за полет на чучулига и долина от рози. Гледаме звездите в мастилено небе над крепостта Калиакра. И на този фон се разказва историята. Виждаме България през погледа на двама чужденци. И през очите на възрастния български таксиметров шофьор Камен - някогашен учител, който не се отказва от мечтата си, въпреки натиска на битието.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…