За пръв път в Пловдив ще се проведе работно  ателие на тема „Светлинен дизайн на танцови спектакли“ с лектор  -швейцарският светлинен дизайнер Денис Валдфогел

Със стартиране на новата 2016 година  пловдивските хореографи, работещи в сферата на съвременния танц ще имат изключителната възможност  да посетят работно ателие на тема „Светлинен дизайн на танцови спектакли“. Лектор на събитието е светлинния дизайнер Денис Валдфогел. Събитието ще се проведе на 06 януари от 18:00 часа в залата на Танцово студио „Дуенде“.

Планираното работно ателие ще спомогне за повишаване нивото на информираност и професионализъм на всички пловдивчани работещи в сферата на сценичните изкуства. 

Г-н Валдфогел е роден в Швейцария през 1981година. Преди 15 години започва работа като осветител в различни театри в Лозана.  През годините той работи за различни швейцарски музикални групи и компании. От 2007 до 2009 година Денис Валдфогел работи с  Bejart Ballet Lausanne. По време на работа си там той среща танцьорите, с които по-късно основават танцовата компания Opinion Public. От октомври 2010, г-н Валдфогел работи като технически директор на компанията. За краткото време от 5 години  Opinion Public се доказва като една от най-успешните белгийски компании за съвременен танц с реализирани над 7 спектакъла . Компанията представя продукциите си в Белгия, Холандия, Франция, Израел, Испания, Финландия и др. Най-новата продукция на компанията – Mr. FOLLOWER, спечели изключително добри отзиви още с първите си представяния на белгийска и френска сцена.

Вход свободен  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…