Участниците в грандиозния спектакъл се движат на ръба на доброволчеството

„Рибарят и неговата душа“ е първата поп-опера, поставяна у нас. Тя се базира на едноименната приказка на Оскар Уайлд. На сцена се поставя от Минко Ламбов и Анна Топалова, които дадоха пресконференция по-рано днес по повод представянето им в Пловдив. 

В приказното представление ще вземат участие любими български лица като певицата Тони в ролята на душата, Стефан Владимиров ще бъде отеца, Мариана Попова ще бъде магьосница, Димо Алексиев ще се превъплати в Оскар Уайлд, а Веси Бонева ще бъде прекрасната русалка. Шансът ни да представим този спектакъл се дължи на това, че имаме много познати, които ни протегнаха ръка. Невъзможно скъпа е подготовката за подобно събитие и наши приятели се съгласиха да участват с труда си, който не можем да обезпечим подобаващо. Безкрайно сме им благодарни, че го направиха, казаха Топалова и Ламбов.

Самото представление ще бъде изключително пищно. Освен 3D визуализациите, за които се е погрижила Полина Герасимова, костюмите на артистите ще бъдат също толкова изящни. Те са дело на Елица Рангелова и Павлина Кирякова, които са демонстрирали истинско майсторство и артистизъм в работата си. 

 

По отношение на мащаба и креативността на музикално-сценичното представление, сякаш „Рибарят и неговата душа“ надскача ситуацията и времето у нас. Тук всички ни приканват да правим нещо малко и просто, но не искаме това, казва режисьорът Топалова. Имахме известни притеснения относно звука, тъй като се наложи да променим мястото от Летен театър в Зала 2 на Панаира, но вече сме спокойни за това, допълни Ламбев. Софийската филхармония ще звучи повече от разкошно, сякаш сте в катедрала. Тъй като има и рок банда с нас, сме се погрижили да няма проблеми със звука на барабаните. Музикантът със специално поръчани палки за спектакъла, ще бъде поставен в пластмасов куб, който няма да позволява отекването на звука в залата, съобщиха двамата създатели на представлението.

Визуализацията ще бъде представена на огромен екран, 6х8 метра, и ще бъде облечена в красивата музика на Минко Ламбов, която е създал специално за събитието. Хореографията също ще бъде изящна, благодарение на балетните сцени, които се добавят към нея.

Определено това ще бъде един грандиозен спектакъл. Неговото представяне ще бъде на 09.09 в зала 2 на Панаира. Билетите варират между 15 и 30 лева и могат да бъдат закупени от ticketportal.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…