Солистките Надин Хюн и Анете Хесел се превъплъщават в Агнета и Фрида, диригент на концерта ще е Найден Тодоров

Хитовете на АББА ще звучат Античния театър в Пловдив на 16 юли (събота) от 21 часа като част от  “Light” програмата на фестивала OPERA OPEN 2016. Солистките Надин Хюн и Анете Хесел се превъплъщават в Агнета и Фрида, а невероятната им прилика с великите идоли, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.

В „Класиката среща АББА” най-известните песни на популярната шведска група, завладели сърцата на три поколения, ще прозвучат в акомпанимент на комбо група и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Както диригентът на събитието Маестро Найден Тодоров споделя: "Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с "Дийп Пърпъл" и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група.
Фреди Меркюри от "Куин" изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона”. Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба "Интермецо”, написана през 1974 година, която публиката ще чуе, като част от програмата на концерта.“

На 16 юли на Античния театър ще прозвучат най-популярните и любими на публиката вечни хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър.

Билети се продават на касата на Концертна зала, в Бiлетен център пред Общината, на касата в Мол Пловдив и в мрежата на eventim.bg


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…