Изложба на световнопризнатия фотограф Марк Аснин бе открита вчера в София.


С изключителен успех премина откриването на изложбата на Марк Аснин в галерия за фотография SYNTHESIS – София. Тя е част от фестивала “Международни фотографски срещи – Пловдив” и се организира със съдействието на фондация “Пловдивско фотографско средище”.
Изложбата, с която Аснин се представя в България носи името „Чичо Чарли”. В продължение на 31 години, фотографът Марк Аснин документира живота на неговия чичо и кръстник Чарли Хеншке, като създава сурова серия, по-късно издадена в книга със същото заглавие от издаделство Contrasto.
Аснин започва това изследване като колежанин и не спира през годините да регистрира срещите със своя герой, измъчван от психично заболяване, наркомания, обтегнати семейни отношения. В по-късно издадената книга и видео авторът използва множество цитати на своя роднина например: „Най-самотното място е тълпата...” Чарли Хеншке.
"Често ми задават въпроса какво представлява "Чичо Чарли". Човек би си помислил, че след три десетилетия, такова обобщение не би било трудно да се направи. Но, този проект е живот, неподправено неразбираем; животът на един човек - моя чичо. Тук става дума за мъртви мечти, разочарование и за упорството да откриеш трошици щастие в потискащото си съществуване. За последствия, пропуснати шансове, заблуди и загуби. Една особена симбиоза - неговите думи и моите фотографии. Последният ми танц с моя кръстник." Марк Аснин
Марк Аснин е американски документален фотограф, който учи в Колежа за визуални изкуства в Ню Йорк. Публикувал  e в редица издания включително Life, The New Yorker, The New York Times Magazine, Geo, La Repubblica и Le Monde. Негови работи са били изложени в музеи и галерии в Съединените щати и Европа, включително и в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк, Музей на изкуствата в Балтимор, Mузей на съвременното изкуство в Москва и също са включени в няколко постоянни колекции, сред които Националния музей на американското изкуство и Международния център по фотография.
Изложбата може да бъде видяна до 11ти ноември в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски” 55, до ФотоСинтезис Арт Център

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…