Анималистичния характер в работата на авторката е непоклатим

В първата Нощ на музеите, Гери Табакова представи новите си творби в уютното пространство на Our House. На почетен пиедестал този път не бе поставена фигурата на елена, а на морските бозайници. Китове плуваха между усмихнатите хора, които се възхищаваха на пъстротата и цветната феерия, към която Табакова се присъедини.

Особено характерния й почерк в художественото изкуство няма как да бъде объркан с ничий друг. Пъстрите, преливащи се цветове, лъхащи на оптимизъм, ви пренасят в отдалечено кътче на природата, в която можете да чуете шума на водата и песента на птиците, дори и да се намирате в центъра на Пловдив. 

В предната си изложба с Баския, Гери представи отново картини на животи. За разлика от тогава, настоящата и изложба е насочена извън нашите ширини, изобразявайки морски бозайници, слонове и хамелеони. Освен невероятните и графики, можете да откриете прелестни картички, на които са отпечатани както новите и твори, така и по-стари изображения. Самата Гери посрещаше посетителите от врата и с радост откликваше на всеки, дошъл за да я поздрави за чудесното представяне.

Една от най-отличителните черти на младата авторка е хармоничното и отношение с природата и търсенето на баланс, което се усеща в работата й. Слонове, преплели хоботите си, ин и ян, изобразен отново чрез китове, костенурки, носещи на гърбовете си цялата фауна сякаш – няма как да я объркате. Особено пък ако се вгледате във фините детайли, с които са изпъстрени картините й. Колкото повече търсите, толкова повече ще откривате характера на Табакова. 

Феерията от пъстри цветове все още можете да видите в Our House на ул. Христо Дюкмеджиев в Капана.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…