Над 40 младежи от цялата страна взеха участие в изложбата

Aspect Gallery обяви конкурс за млад автори, в който взеха участие над 40 талантливи младежи от цялата странах. Те представиха работи в няколко дяла на изобразителното изкуство – акварел, графика и живопис. Сред участниците бяха отличени отличени трима победители, а голямата награда отиде при Трендафила Трендафилова. Посетителите на галерията имаха възможност да гласуват, за да определят любимеца на публиката и това се оказа Богдан Върбанов. Бяха дадени още 4 награди – две поощрителни награди за Драго Дочев и Ваня Годжелова и две за най-малките, записали се за участие - Елена Маркова - 9 години и Борис Симеонов - 11 години.

Изключително прятна беше изненадата още с посрещането. Невероятни платна, пълни живот, са поставени точно срещу входа на галерията, а колкото по-навътре влизате, толкова повече ще изгубите ума и дума. Изключителни бяха графиките, които ни накараха да онемеем в най-вътрешната зала на галерията. Акварелите на софийски млад художник също бяха впечатляващи, макар и да се отличаваха от останалите пъстри платна с по-студени тонове и усещане за меланхолия и носталгия. 

Посетителите на галерията бяха силно впечатлени и обнадеждени от снощното представяне. Силно представяне направиха младежите и се наложи на се влиза на групи, за да може галерията да бъде посетена от всички желаещи. Определено това бе изложба, която лъха на оптимизъм за българското съвременно изобразително изкуство.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…