Димитър, Веселин, Петър и Георги създават уникална марка тениски, вдъхновени от личното им усещане за бунт

Стефка Георгиева

Willie J clothing направиха своя дебют на българския пазар по време на есенното издание на Капана фест. Градския стил на тениските и суитчерите бяха приети повече от добре и сега никак няма да ви е трудно да мернете някой почитател на ърбън модата с техен артикул. За тях, на първо място е качеството и точно поради тази причина използват италиански дрехи, върху които е поставен най-висококачествения ситопечат, който (лично ви гарантирам), че не се променя с времето, дори да изтормозите дрехата от носене.

Повече за Willie J clothing ни разказа Димитър Анастасов, който се оказа последния присъединил се към идеята. Самата хрумка за ъбън облекла се е зародила съвсем случайно, в разговор между Веселин, Петър и Георги. Те уж на шега заговорили за собствен бизнес, още в края на 2012-та година, но среднощната шега се оказала реалност. Те изготвили план, който да следват. Междувременно, Димитър, който все още бил в България, заминал за Обединеното Кралство, а те му предложили да се включи. Планът му не бил такъв, защото това щяло да го ангажира за по-дълго време от предвиденото в чуждата страна, но след няколко дни размисли и той „влязъл в играта“. Така в началото на 2013-та марката вече съществувала и всички обединили усилия, за да потръгне това, което са вложили всичко от себе си, а в средата на годината първата колекция вече.

За нас най-важно е качеството, красноречиво отсече Митака. За да бъдат уникални и в стила си, момчетата се свързали с американска татуистка, която специално изработва дизайните им. Ние сме вдъхновени от уличната мода, силния характер на младите хора и бунтарския дух, който носят. Затова искаме и дрехите ни да имат такъв характер, споделя Анастасов. Обясни ни още, че комуникират с американката само онлайн. Те обясняват какъв искат да бъде модела, а тя го пречупва през собствения си поглед, за да създадат нещо наистина впечатляващо.

Особено голям успех са пожънали младежите на Лондонските тату конвенции през 2013 и 2014 година, които да едни от най-големите световни сбирки не само за татуировки, но и за улична мода в света. Само че нещо им липсва… И това нещо се казва България.

Факт е, че конкуренцията в английската столица е огромна, но не това е причината 3-ма от тях да си съберат багажа в края на 2014-та. В Лондон има изобилие от подобни артикули, тук обаче не е точно така. Градската младежка мода у нас не е на особено високо ниво и искаме да променим това. Смятаме, че на хората ще им хареса, а и ние се радваме да работим именно тук, споделя Димитър. След като Митака, Веско и Петър обявили официалното си завръщане у нас, всички предполагали, че ще продължат бизнеса си в София, като градът, който предлага големи възможности. Да, ама не. И тримата били абсолютно категорични, че друго място за тях, освен Пловдив, не съществува в това естество и – ето ги днес, опитват се да дадат своя принос за развитието на града ни, като целта им е да открият свой собствен магазин, в който освен облеклата на Willie J clothing, ще предлагат и други интересни неща, отново свързани с градската мода. Към момента можете да ги откриете онлайн във фейсбук и базар.бг именно на тези линкове:

https://www.facebook.com/WillieJclothing/timeline

https://bazar.bg/user/details/1174531

но ние искрено вярваме, че така бленуваният магазин ще се появи в някоя от античните улици съвсем скоро.

Митака само ни загатна, че в момента нещо ново се планува в града под тепетата, но единственото, което можем да разкрием е, че отново ще бъдат облекла и те ще бъдат специално създадени и вдъхновени от прекрасния Пловдив.

Хубаво е, че все повече млади хора се връщат у нас с ясното съзнание, че ако искаме държавата ни да се развива в една по-добра посока, то това зависи само и единствено от нас. Те влагат всичко от себе си, за да закипи тази тенденция у нас, която в момента е само лек, едва доловим полъх. Не забравяйте да хвърлите едно око и на сайта им, като имайте предвид, че в него цените не са предназначени за българските клиенти: http://www.williejclothing.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…