Картините вплитаха утвърдените образи с модерното изкуство на стиймпънк културата

Екатерина Стоянова

Прекрасна изложба, представяща Малкия Принц, оцвети Капана вчера. Дигиталните картини сливаха в себе си неумиращия спомен за вечно любимия герой с модерни стиймпънк мотиви. Любимият на всички, малък принц, бе изобразен в няколко картини, придружени с цитати от книгата на Екзюпери, вдъхновяващи малки и големи.  Бяха представени и образи на други герои от вълшебната приказка, сред които и невероятния лисугер, опитомен от Малкия Принц.

Десетки хора се събраха пред галерия Лаутлиев, за да се полюбуват на величието на момченцето от планета В612. Там те имаха възможността да закупят малки и големи снимки, както и картини и да получат автограф и послание от илюстратора.  Освен тях, хората можеха да си купят и малки чаровни издания на любимата книжка.

Картините представяха познатата невинност на Малкия принц, с неговото любимо шалче и слънчевата му руса косица бе покрита със стиймпънк шапка с очила, което е точно това нещо, свързващо старото с модерното.  Меките цветове носеха типичното усещане за детска радост и обич, а самата изложба възкреси у хората онова невероятно чувство, което само тази книга може да събуди.

 

Хората казват, че книгата  „Малкият принц” трябва да бъде прочетена няколко пъти в живота, защото, с промяната във възрастта и напредването в годините, се променя и начинът на възприемане на творбата. И е така – чела съм книжката поне 10 пъти в 10 различни периода и всеки път съм откривала по нещо ново, нещо различно и очарователно. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…