От красивата пекарна ухае на домашен печен хляб и вкусни сладки

Паулина Гегова

Преди малко повече от  половин месец в Капана се появи ново съкровище, което този път е насочено към празните кореми на жителите и работниците в квартала. Хлебарницата кръстена на името на занаятчийската зона се намира на пъпа на така нареченото „Широкото“, ул. „Йоаким Груев“ 20 и от нея се разнася аромат на прясно тесто, от което собствениците произвеждат всякакви вкусотии. Хляб, сладкиши, кифлички, козунаци, закуски… това са само част от артикулите, които можете да откриете. Няма как да минеш през прекрасната пекарна и да не чуеш гласът на апетита си, който ще те подтикне да влезеш и да си вземеш нещо домашно за из път или ако имаш малко свободно време да седнеш на една от масичките и да похапнеш вкусно вкусно. Интериорът на пространството е повече от симпатичен. Саксиите с цветя, големите фурни, пълните стелажи и витрини създават уютна обстановка. Обслужването е добро, а отношението на собствениците повече от дружелюбно. Когато посетите хлебарницата не просто пазарувате, а прекарвате и няколко минути в сладки приказки. Получавате не само обслужване, но и уважение, което в наши дни е, слабо казано, забравено. Няма да споменаваме имена, не защото семейството иска да остане анонимно, не. Просто не този битов факт е важен в хлебарница Капана. Важното е да предоставиш на хората нещо истинско. Нещо излязло от собствените ти пръсти, от собствената ти душа, надявайки се тя да докосне душите и на останалите. Не само да потуши гладът им, но да ги накара и да се усмихнат. И тази усмивка да се задържи и за идните дни, да се появява всеки път щом прекрачиш прага на магазина.

След  20 години занимаване с търговия, собственикът разбира, че животът е твърде кратък. Че пропуска важните моменти, онези, които обогатяват сърцето, за които си заслужава да съществуваш. Точно затова и отваря пекарната. За да се откъсне от тази забързана въртележка, която изпива радостта. И, за да прехвърли тази радост върху останалите. Защото хората заслужават нещо стойностно и ценно, а какво по-ценно от хляба.

Атмосферата в магазинчето е гостоприемна, кипи труд и смях, съчетани в едно. Вижда се задружност и семейна обстановка, подобна на тази в собствените ни домове. А нали това представлява Капана – едно голямо семейство, в което всеки да намери индивидуалното си място и да се чувства приет. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…