Тотев имал късмет, че не влязъл с гондола за коледната изложба на ДПХ

Реконструират сградата с 1 милион лева, Снежана Фурнаджиева напира за повечко

Цвятко Сиромашки с Наградата на кмета 


Не, това не е арт инсталация или съвременна скулптура. Просто кофа е! Такива обяснения получаваха посетителите на голямата Коледна изложба на Дружеството на пловдивските художници в галерията на Гладстон. Причината- навсякъде из сградата за култура бяха разположени иначе непривичните за такова място кофи и парцали. Те не бяха забравени след почистване, поставени хаотично или за интериорен разкош. А се намираха точно там, където капе от покрива дори в сухото време навън. А гостите на откриването на изложбата сякаш наистина участваха в пърформанс- ту поглеждаха нагоре, за да открият откъде вали без навън да има дъжд, или пък празнеха чашите си с вино в подтикващия ги към действие пластмасов съд.

Иван Тотев е късметлия, че тази вечер не открива Венецианска изложба. Залата е спретната, суха и топла само защото от два дни не вали и пече слънце, намекна, че в противен случай кметът е трябвало да влезе с гондола в галерията шефката на ДПХ Снежана Фурнаджиева. После мина на ниво финанси. Надявам се да бъдат гласувани от общинския съвет обещаните 1 милион лева за реконструкция на галерията. Може и повечко, усмихна се Фурнаджиева очарователно на градоначалника. Той от своя страна само заяви, че процесът по реконструкцията на сградата на Гладстон върви напред.

98 автора с над 150 творби се включиха в Коледната изложба на Дружеството, като 35 от работите бяха номинирани за годишните награди на ДПХ. Призът за живопис отиде у Васко Стоев. Наградата на кмета пък отиде у скулптора Цвятко Сиромашки. С грамотите вървяха и парични премии, осигурени от общината.

    

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…