Изложба на студенти от 4-ти курс от факултет „Изобразителни изкуства” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив (АМТИИ-Пловдив) бе открита в Сводестата зала на Балабановата къща. Събитието се организира от Студентския съвет при висшето учебно заведение и ОИ „Старинен Пловдив”.

Инициативата се осъществява за втора поредна година, като идеята е младежите да представят част от своето творчество, тъй като завършват висшето си образование.Всеки от тях показва най-доброто от себе си, като няма определена тема.

Авторите, които излагат творбите си, са десет: Жаклин Павлова, Ваня Йорданова, Мария Варадинова, Божидара Делчева, Христина Пейковска, Офелия Кирева, Елена Младенова, Мартина Колева, Никол Георгиева и Даниел Иванов.

Студентите, участващи в изложбата, са от три специалности: „Сценография”, „Дизайн на облеклото” и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”. С пожелание за успех в творческият път се обърна към студентите доц. д-р Зора Янакиева, която е декан на факултета "Изобразителни изкуства".

Бъдете горди, че сте завършили тази академия. Идеята е да станете автори в един прекрасен град на художниците като Пловдив, каза доц. д-р Магърдич Касапян, преподавател на студентите по специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.

Творбите, подбрани от Вашите преподаватели в тази изложба, са уникални. На добър час! Ако досега сте живели, за да учите, научете се да живеете!, призова младите хора ректорът на АМТИИ-Пловдив проф. Милчо Василев.

Всички автори получиха грамота за участие в изложбата по случай студентския празник 8-ми декември от председателя на Студентския съвет при висшето учебно заведение Събина Бодурова.

Изложбата може да бъде разгледана до 18-ти декември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…