Върху тях са изобразени пъстроцветни мозайки от 4-5 век

Водят се разговори за организирането на Световна филателна изложба в Пловдив

Две нови пощенски марки и две винетки валидираха по-рано днес директорът на „Български пощи“ Деян Дънешки и кметът на Пловдив Иван Тотев. Общо четирите нови екземпляра се предлагат в блок лист и със специален печат, чиито автор е Ненко Атанасов.

Това е третата от поредицата български марки, посветени на Пловдив, като този път акцентът е върху Европейска столица на културата 2019. Първата марка се появи през 2015-та и постави началото на традицията с изображение на Античния театър. Миналата година се появи изданието със златни маски, а тази година традицията в културната насоченост продължава. Филателистите ще могат да се сдобият с лимитирано издание марки и винетки, върху които са изобразени мозайки от 4-5 век след Христа, за които Тотев заяви, че са една от гордостите на града.

Общият брой на марките и винетки е 11 000, като директорът на „Български пощи“ заяви, че това е голямо събитие за филателисти и колеционери. Дори първото филателно дружество се е сформирало именно в Пловдив, като съществуването му продължава и до днес.

 

Поради дълбоките корени на течението у нас, започнало още през 1885 година, кметът на Пловдив заяви, че към момента се водят разговори за организирането на Световна филателна изложба в Пловдив през 2019-та година.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://kapana.bg/atelie/item/7275-2019#sigProId17f8770d64

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…