Започва техническото и енергийно обследване на сградата

Предстои сключването на договор за техническо и енергийно обследване на сградата на кино „Космос“. В момента се търси екип, който да се наеме с нелеката задача по сградата и да подпише договор с Фондация „Пловдив 2019“. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на „Култура и културно наследство“ в Пловдив, Кирил Велчев.

Припомняме, че ангажиментът към сградата бе прехвърлен от община Пловдив в ръцете на Фондацията през март тази година.

За дейностите се отпускат общо 15 хиляди лева. След като бъде събран екип и бъде готово техническото задание, ще започне и проектирането на цялата сграда, което включва и големия салон, който в момента е в окаяно състояние. 

Припомняме, че преди само преди няколко месеца, ключалката на вратата на сградата бе подменена с нова, с цел да се ограничи достъпът до нея. Като причина бе изтъкнато лошото състояние на сграда, което е опасно за хората, които влизат в помещенията й.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…