Вторият международен фото салон посрещна 285 фотографа от 5 континента в сградата на ДПХ Пловдив. Фото салон празнува първата си година живот с втора изложба, което бе забавно на представянето. Стотици прекрасни фотографии, разделени в пет секции, са окачени по стените на галерията. Задачата на журито, награждаващо най-добрите сред най-добрите, със сигурност не е била лека, имайки предвид стотиците кандидати с прекрасни творби. Тази година както участниците, така и участващите в конкурса фотографии, са се удвоили.

Сред отличилите се с медали, бяха хора от различни националности. За пореден път на събитието се доказа, че българските фотографи са на световно ниво. Сред грабналите престижните призове в петте секции са Минко Михайлов, Ралица Бялкова, Златко Латев, Тодор Личев, Александър Иванов, Калин Костов, Пламен Кожухаров, Ангел Ненов, Вили Тодорова, Николай Желязков и други. Специалната диплома на община Пловдив бе връчена на Юлий Василев лично от заместник-кмета Стефан Стоянов. За съжаление не всички от отличилите се присъстваха на събитието, но за сметка на това имаше англичани, германци и шведи, пристигнали специално за Втория международен фото салон. Спечелилите, освен медали и каталози, изготвени за събитието, спечелиха и ваучери за туристически услуги.

Впечатление направи силното участие на руската школа в раздела „Актова фотография“, където фините линии и приглушената светлина могат да ви накарат да се влюбите в моделите. Сред неприкритите фаворити ми останаха няколко черно-бели кадъра, но с уточнението, че тази фотография ми е слабост.

Сетивност, чистота и стил лъхаше от прекрасните фотографии на майсторите на обектива. След подобни събития е абсолютно комично да се спори дали фотографията е изкуство или не, каквато е темата на последните няколко лекции, на които присъствах. Ако някой смята, че работата на тези артисти не може да се причисли към раздела на изкуствата, нека посети галерията, да разгледа всеки един фотос и детайл по снимките.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…