Стефчо Автографа за първи път даде автограф

Паулина Гегова

Рокът е жив! И не само - той кипи с всичка сила. Със силата на музиката, един от най-влиятелните елементи някога измислени от човека. За доказателство беше Летния театър снощи, когато 11 групи и изпълнители напълниха душите на зрителите с култовите си хитове, с ритъма на мощните китари и темпото на зашеметяващите барабани. Рок, ска, пънк се редуваха едно след друго, напомняйки ни на отминалите години, когато този вид музика беше предпочитан за българите, както и с новите таланти, които се борят да я възродят. 

Началото на концерта поставиха новите надежди Антифриз, които заредиха публиката с адреналин, за да може колегите след тях да го доразвият. Едно след друго, на сцената се качиха Северозападняците, Контрол, Легендите, Ерол, Янко Бръснаря, Милена, Светльо от Хиподил и още. Чуха се емблематични парчета като "Марче", "Уиски с фъстъци", "Обичам", "Ха-ха", "Бате Гойко" и безброй други, от които посетителите пощуряха и се забавляваха като за световно. Бири, танци и добро настроение, какво му е нужно друго на човек. Шоуто бе непринудено, с щури интерпретации и, разбира се, миролюбиво пого. Казвам миролюбиво защото пострадали нямаше, напротив, атмосферата бе повече от приятелска, а танцуващи имаше дори от най-малките представители. Концертът даде една добра предпоставка за това какво ни очаква и в следващите три дни, когато Полинеро рок фест изгрява на хоризонта, с обещание музикалното приключение да продължи с пълна пара. Хората се надяват да не вали, но дори дъждът не повлия и не им попречи да се раздадат като за световно. На подобни концерти винаги се забелязва една свобода, която не познава граници, нито лимит. Кефът пари не струва, както се казва и пловдивчани са напълно наясно с тази максима. Докато са под това небе, докато дишат с въздуха на рока, шоуто ще продължи, защото той ги кара да разчупят обвивката на ежедневието и да се почувстват истински. Млади и възрастни бяха едно цяло, а самите звезди изобщо не се величаеха. Говориха си с познати и непознати, снимаха се, дори за миг не отказаха блага дума или здрависване. 

Ако нещо направи изключително силно впечатление, обаче, това бе, че за първи път Стефчо Автографа, който не пропуска подобни мероприятия, даде собствения си подпис. Инициаторът на случката бе Янко от The Pomorians, който успя да обеди колекционерът да му се подпише на една визитка. Такова нещо май за първи път се случва, но всеки си има цена. В случая на Стефчо бяха достатъчни няколко усмивки и мили думи от Янко, за да се случи това обръщане на ролите. 

Като цяло, обстановката бе невероятно разпускаща и в същото време електризираща. Пълната липса на префърцуненост и помпозност напълно удовлетвори зрителите, които куфяха на разтърсващата музика в продължение на пет часа, че и повече. Long live rock 'n'roll! Всичко тепърва предстои. Пловдив е готов да приеме колкото се може повече от тази доза жици.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…