Голяма част от бразилската кухня е съвкупност от европейска, азиатска и африканска, обяснява Здравка Кокалова

Паулина Гегова

След като ви разказахме за новата крафт бира EVOÉ е време да обърнем внимание и на кухнята, която вървеше ръка за ръка с нея. Тя беше приготвена от Здравка Кокалова, завършила графичен дизайн и фотография в АМТИИ. Тя е любител готвач, но се справя повече от добре. Храната, която бе подготвила за пивото беше вкусна, ароматна, различна и разнообразна. Ето какво каза тя.

-Изброй ни ястията, които направи за вечерта.

Бригадейро, царевичен кейк, кибе, лют сос, кошина, бразилски сет, пържен ананас с моцарела.

-От кога се занимаваш с готвене?

От четири години. Когато майка ми спря да готви, почнах аз. Завършила съм графичен дизайн, което е напълно различно от готварството, но и то само по себе си е изкуство.

-Забавно ли ти беше да подбереш менюто към бирата?

Много! В 3 през нощта правех соса докато слушах Котарашки. Направих разучване на бразилската кулинария. Голяма част от нея е съвкупност от Европейска, Азиатска и Африканска. Почти всичко съдържа месо, но аз направих и ястия за вегетарианци. Наблегнах на уличната кухня. 

-Какво искаш да дадеш на хората с храната си?

Добри емоции. Всеки може да направи нещо, стига да се опита. И аз не съм знаела как се правят много неща, докато не пробвах.

-Какво трябва да представлява готвенето - битово задължение или удоволствие?

Удоволствие. Когато нямам настроение, не готвя. Когато си щастлив, правиш го за или с близки и приятели, е по-приятно.

-Даваш ли "частни уроци" на приятели?

Давала съм, да! Често получавам запитвания по електронната поща как се прави едно или друго. Когато имам време, отговарям на всички. 

-Коя е любимата ти кухня?

Обичам всичко! Избягвам месо, но ако ми се прияде си го позволявам. Много обичам люто.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…