Фондацията удвоява всеки дарен лев и със събраната сума финансира детското отделение в „Пирогов“

Григор Димитров е първият герой, който ще зарадва малчуганите

Фондация Америка за България“ обяви разрастването на инициативата „Малките герои“ за преобразяване на детското отделение на „Пирогов“ в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. Зад инициативата на „Америка за България” застава Григор Димитров – един голям герой в подкрепа на малките герои. Фондацията обяви началото на национална DMS кампания в полза на „Пирогов“, чийто патрон е Григор Димитров. По този начин даваме възможност и на всеки, който иска да стане част от тази социално значима за обществото кауза да се включи със SMS с текст DMS PIROGOV на 17777 за всички мобилни оператори. Така всеки може да дари 1 лев за „Малките герои”, които Фондацията ще удвои. Целта е DMS кампанията да набере 100 000 лева, към които „Америка за България” ще добави още 100 000 лева.

„Пирогов“ е от национално значение за всички българи и ние вярваме, че всички българи трябва да имат възможността да бъдат ‘герои’ за „Малките герои.“ Така че днес стартираме DMS кампания за набиране на 100 хиляди лева в полза на детското отделение на „Пирогов“. За всеки дарен лев Фондация „Америка за България”ще дари още един. Лев по лев и така до 100 000, които Фондацията ще удвои“, каза г-жа Нанси Шилър, Президент и главен изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

Хепи, Уолтопия и Хюлет Пакард Ентърпрайз се присъединяват към социално отговорните компании, които вече подкрепиха инициативата – ИКЕА, Уникредит Булбанк, АстраЗенека, Градът Медия Груп, Трайбъл България, LHSA + DP, Ню Йорк, Българската национална телевизия, България он еър и Блумбърг.

 

„Радвам се да видя как проектът „Малките герои" се разраства и привлича все повече приятели и партньори. Тази инициатива на Фондация „Америка за България“ ще подобри клиничните постижения на „Пирогов“ чрез създаване на приветлива и благоприятна среда за децата и техните семейства. Горд съм, че инициативата е пример за обединяване на усилията на социално отговорни фирми и медии, както и включването на цялата общественост,“ каза по повод новия етап на инициативата посланикът на САЩ в България, г-н Ерик Рубин.

„Малките герои” ще продължат текущата реконструкция на детските отделения в болницата, която е финансирана от Министерството на здравеопазването. Интериорното преобразяване ще се осъществи чрез добавяне на модерни, цветни и образователни компоненти и ще се финансира чрез допълнителни средства, предоставени от фондацията и партньорите на инициативата.

За общата визуална концепция на интериорния дизайн на детското отделение се погрижи архитектът на Музейко, Лий Сколник, чието архитектурно бюро LHSA+DP е създало над 60 детски центъра в цял свят. Допълнителна подробност е, че в момента екипът на господин Сколник е ангажиран с изграждането на детска болница в Ню Йорк. Лий Сколник е част и от журито на конкурса на Академия Градът и победителите в него ще имат възможност да обменят идее със световноизвестния архитект. По-рано тази година, Фондация „Америка за България“ и Академия Градът стартираха конкурс за идейни проекти, адресиран към студенти в български и чуждестранни университети и млади професионалисти в областта на архитектурата и строителството, интериорния дизайн, художници, психолози, социални работници, педагози, целта на който бе да се разработят първоначалните идеи за болницата.

„Целта на проекта е пренасянето на добрите практики от Музейко за преобразяването на Педиатрията в „Пирогов”. „Малките герои“ ще използват средства за ангажиране на детското внимание и въображение чрез богати на съдържание стенни рисунки, макети, обзавеждане за деца, интерактивни игри, включващи елементи от околната среда, изкуството, популярни детски приказки и герои. Местата за игра в проекта са свързани и с темата за реалните герои от нашето ежедневие, които всъщност са лекарите, сестрите и всички, които се грижат за децата и им помагат да се чувстват по-добре докато се лекуват”, каза арх. Николай Трайков от Фондация „Америка за България”, който представи последните визуализации на проекта.

Инициативата „Малки герои” и уникалния начин, по който тя се реализира, може да послужи като успешен пример за това как подобни кампании могат да бъдат повторени и осъществени в други градове в подкрепа на други болници. Ето какво мислят и партьорите на инициативата за нея.

Повече за инициативата прочетете тук: https://dmsbg.com/8646/dms-pirogov-malkite-geroi/

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…