Боил Банов откри шахматния турнир в Панаира

Над 120 души от различни възрастови групи се включиха в надпреварата

Шахматният турнир, който е организиран от клуба „ЧесБомб“ започна преди броени минути в палата номер 8 на пловдивския панаир. Официалното начало на надпреварата бе дадена от министъра на културата Боил Банов, който направи първия ход с пешка на маса номер 1. На събитието присъстваха още шампионката Антоанета Стефанова и младата депутатка Теодора Халачева, които се срещнаха и разговаряха с участниците.

„Много се радвам да съм тук сред вас. Страхотна идея на организаторите от „ЧесБомб“ и Сашо Делчев. Пожелавам успех на всички. Всички, които сме тук, страшно много обичаме шаха и това ни обединява, независимо кой на какво ниво е. Приятна игра ви желая“, заяви Банов на самото откриване.

Веднага след откриващата реч, Банов се отправи към маса номер 1, на която направи първия ход с пешка, с което постави началото и на самата шахматна надпревара.

Над 120 души от България и Сърбия се събраха в Пловдив, за да премерят сили и да определят кой е гросмайсторът. Едни от най-малките участници са на възраст между 8 и 10 години, а ветераните също заеха своите места. 70-годишни майстори на спорта също заеха своите места, не толкова заради състезанието, а заради любовта към фигурните. 

Всички участници са разделени в три възрастови групи, а състезанието се очертава да продължи до 20:00 часа. За победителите има купи, медали и предметни награди на обща стойност 2000 лева, сред които лаптоп, смартфон и слушалки.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…