Това са Иво, Мира и дъщеричката им Мая. Преди две години семейството продава цялото си имущество и тръгва да обикаля света на борда на яхта.

"Как решихте да се впуснете в това приключение - да оставите стария си живот и да опитате нещо нестандартно?"

"Малко е страшно да оставиш всичко, да продадеш къщата си и всички земни притежания, да се качиш на лодка с децата, с няколко чифта шорти и тениски и да отплаваш към непознати хоризонти. Непознати места, непознати хора, непознати езици, непознати култури. Но това е, за което си мечтаехме! Мечтаехме си да се отървем от начина ни на живот, който започваше да ни задушава - къща, работа, училище, такси, кредитни карти, месечни плащания, дългове, доходи, приходи, вещи и други модерни окови. Разбрахме, че има алтернатива и от нас зависи да изберем. Направихме избор и не съжаляваме. Начинът, по който живеем сега е природосъобразен, свободен и доста тропически. Не сме виждали сняг от 2 години насам. Нямаме будилник на лодката. Нямаме план график. Нямаме разписание. Нямаме и една десета от проблемите, които имахме преди. Но имаме други проблеми - бури, повреди на лодката, липса на роднини и приятели."


Още истории вижте в страницата на Humans of Plovdiv: http://humansofplovdiv.com/или във Facebook: https://www.facebook.com/humansofplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…