Бяхме като в окото на бурята, коментира Валентин Драгнев

Щетите в комплекса след стихията са големи, предстоят ни две-три седмици ремонт

Личното ми мнение е, че огнената унищожителна сила в Тютюневия град е абсолютно организиран и умишлен палеж, коментира пловдивският ад от вчера собственикът на спортен комплекс Total sport, Валентин Драгнев. Тютюневият склад, в който се помещава центъра бе спасен само благодарение на реакцията на огнеборците, а самият Драгнев е изкарал една безсънна нощ около обекта си. Той е категоричен, че не може да се говори за случаен инцидент или небрежност, както и изключва възможността пламъците да са тръгнали от непредпазливост на бездомник, намерил убежище в някой от изгорелите складове.

Бях там през целия пожар. Комуникирах, слушах, наблюдавах и съм напълно убеден, че тук има умисъл. Подобна стихия не може да стане случайно, тъй като горя от много токи, а не само от едно огнище. Просто пожарът лумна на различни точки, а и няма как да се прехвърли толкова бързо върху няколко сгради. Версията за клошара пък е много удобна. Преди години имаше хора, които обитаваха няколко от складовете, но в последно време такива не са забелязвани, поне от екипа на Total sport, обясни Драгнев.

Той подчерта, че щетите в комплекса му са големи, но на фона на общата злина в Тютюневия град, са нищо. Бяхме в окото на бурята. Голямо зло сполетя този прекрасен градски архитектурен резерват, допълва Драгнев. Изчислява, че ремонтът на спортния център след пожара ще е между две и три седмици. Част от покрива на комплекса, над масовата дамска съблекалня е изгорял, има сериозни щети във фитнеса на втория етаж. Целият е опушен, тъй като пламъците са влезнали от зазиданата топла връзка със склада на Кудоглу. Стопен е протеиновия бар, както и две пътеки за тичане, а също и два фитнес уреда за гърди. Изгорели са още две плазми. Водата от покрива също е нанесла поражения.

 

Ще се опитаме да се възстановим бързо и да пуснем всичко да работи. До тогава няма да функционираме на пълен капацитет. Ние ще се оправим, но Тютюневият град вече на практика го няма, не крие тежкото си разочарование от случилото се Валентин Драгнев. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…