Хиляди на събитията на операта, Драмата и кукления театър, ръст и в приходите и в посещаемостта 

Поредна силна година отчетоха днес директорите на трите големи културни институции в Пловдив- операта, Драмата и кукления театър. Тенденциите са положителни, продължаваме напред, подчертаха в един глас Нина Найденова, Кръстю Кръстев и Виктор Бойчев. Държавната опера отчита непрекъснато повишение на интереса на пловдивчани и гости на града към продукциите на трупата. Предстои ни силен коледно-новогодишен финал на 2015-та. Аз съм горд директор. Благодарение на труда на всички публиката продължава да расте дори при повишаване средната цена на билетите за нашите продукции в условията на непрекъсната промяна на режима, в който работим, подчерта Нина Найденова. Екипът й е отчел, че близо 30 процента от хората в залите и край откритите сцени през тази година са били чужденци. Което значи само едно- културният туризъм се развива и върви напред, констатира тя.

Изключително силна година въпреки все още тежките условия при липса на голяма сцена отче и Кръстю Кръстев. Той подчерта, че Драмата може да се завърне в голямата зала още през май, когато ремонтът може и да приключи. Работи се усърдно, а и ние сме хора с високи изисквания и претенции към качеството на дейностите. Важното е, че нещата се случват в пълнота, така както ние искахме, заяви той. Кръстев съобщи и цифрите на Драмата за 2015-та- 1,2 милиона приходи, 96 хиляди зрители, като в сметките не влизат гостуванията на трупата в други градове. От тях театърът прибавя още 13 хиляди души. Тази година изиграхме над 300 представления в Пловдив и в цялата страна. Тази организация е на гърбовете на всички 81 души от нашия екип. От 22 декември излизаме в заслужена коледна ваканция до 11 януари. Забранил съм на всички дори да доближават театъра в този период, каза с усмивка Кръстев. И отчете още, че дори без голяма сцена Драмата е реализирала 10 премиери в рамките на календарната година.

37 600 зрителя до края на ноември отчете директорът на Кукления театър Виктор Бойчев. Приходите на културната институция са близо 140 хиляди, като трупата е изиграла над 500 представления през 2015-та и е направила 4 нови авторски постановки.



Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…