В публиката не виждат просто хора, а приятели, които им носят вдъхновение и мотивация да вървят напред и да творят

Подготвят нов албум, шести поред

Екатерина Стоянова

Позитивно настроение и много усмивки носят петъците. Те са дните, в които на всеки, уморен от работа и забързано ежедневие, му се иска да си почине, да разпусне, да се позабавлява с любимите хора. Точно такава бе изминалата петъчна вечер в Пост-Културната Сцена, където гостуваха момчетата от Plastic Bo и подариха на публиката букет от прекрасна музика, страхотни емоции и много, много усмивки, че дори и вицове. 

Концертът им се състоя на 25 март, като, преди тях, на сцената излязоха прекрасните Tyro Lyro and the Pussybreakers. Двете банди разбиха публиката и оставиха чудесно настроение. Хората не спряха да танцуват и подскачат,  обзети от пънкарския ритъм и веселите текстове. Дори си организираха пого на кавъра на „Бански на лалета“, което бе... поразителна гледка. Не в лошия смисъл, напротив, бе изключително забавно! Три часа танци и музика не бяха достатъчни, но то, хубавото, никога не е достатъчно.

След концерта се хванахме на сладки приказки с момчетата от Plastic Bo. Те са изключително позитивни и няма как човек да не се зарази от усмивките им. 

„Чувстваме се изморени, но от този вид умора, който изпълва душата. На сцената беше чудесно, както винаги. За нас най-голямото удоволствие, през годините, е да сме заедно и когато успеем да предадем енергията си на хората, то тогава се получава наистина пълноценен концерт. Днес беше наистина пълноценен концерт!“ – каза сладкодумният вокалист на бандата, Иво. Той разказа още, че винаги свирят навсякъде с удоволствие, из цяла България, и хората от публиката им вече са им приятели. Ъндърграунд музиката не е толкова масова и те имат пряк достъп до публиката. След концертите свободно могат да разговарят с феновете си и това е прекрасно. 

Те имат проект за нов албум, шести поред, което е истинско постижение, според думите на Иво, в България, за ъндърграунд група, която сама финансира всичко, с което се е захванала.  Всъщност те не са получавали финансова помощ почти никога, единственото изключение е било, когато Община Асеновград е финансирала един от албумите им. Момчетата постигат всичко сами, влагайки много любов, енергия и старание.

Работата по новия им албум не е малко, но тя няма да попречи на изявите им. Концертите им носят огромно удоволствие, както винаги личи, мотивират ги да правят нова музика и особена радост и подкрепа откриват във всички онези хора, които постоянно откриват и преоткриват тяхната музика. Тяхната цел е да оставят публиката си максимално удовлетворена и щастлива.

Вдъхновение им носят и любимите им групи - Sublime, Athena, българските Уикеда, Обратен ефект, ПИФ, Остава, към които изпитват огромно възхищение, и които оставят невероятна следа. Друга голяма, стара любов на групата им е българският рап, от средата на 90-те години. Имена като Амнистия, Династия Бигаз, Пържени МЪслини, са оставили в душите им прекрасен отпечатък.

Plastic Bo е много интересно име за група. Винаги съм се питала какво означава и историята, която стои зад него, е очарователна. През 2000г, когато е предстоял първият им концерт в Асеновград, те все още са нямали име. Пред Ивайло стоял текст на една от любимите му групи. Той взел един химикал и решили, заедно с останалите момчета, това, което той задраска за първи път, да бъде твърдото име на бандата. В част от текста на тази песен, която се казва Don’t Push, в изпълнение на Sublime, се състоят думите „we don't want plastic, bo!“. Той задраскал „plastic, bo”, без това да има никакво значение, никакъв смисъл и до ден днешен тяхната група  се казва така. Те никога не са предполагали, че музиката им ще продължи толкова дълго във времето, както и техните взаимоотношения, които са изключително важни и на които държат много. Преди всичко, те са приятели. Определят се като едно голямо семейство и се обичат като братя. Познават се от тийнейджърска възраст и винаги са били приятели, карали са скейтборд заедно, заедно са решили да се занимават с музика и от там нататък – нищо не се е променило, освен времето. Осъзнават колко е важно това, виждайки колко прекрасни банди се разпадат заради вътрешни дразги, неразбирателства и т.н. При тях това го няма. При тях всичко е чисто, търпеливо, уважително. Има ли проблем – обсъжда се, търси се начин и се разрешава. Както би трябвало да бъде във всички видове човешки взаимоотношения. Прекрасни са и ще продължават да бъдат такива, да ни радват с хубавата си музика, да се държат един за друг и да ни обичат.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…