На сцената излезе Стела Ганчева, вместо Ернестина Шинова

Сюжетът е забавен и оплетен, иронизиращ едно грозно действие от реалността, а именно – изневярата.

Екатерина Стоянова

В снощната дъждовна вечер, в разцвета на пролетта, когато  и хормоните започват да бушуват по-силно, пред вратите на Културния дом – „Борис Христов“ се събраха много хора, всички – усмихнати, в очакване да се насладят на поредната хубава постановка. Някои от тях бяха там, защото били прочели в сайтовете, че ще участва и Ернестина Шинова. Е, от Ерна нямаше и следа. Дали е болна, или всичко е сбъркано – не разбрахме.  Вместо нея, хубавицата – Стела Ганчева изигра ролята. Напълно вероятно е в комедията да участват двете и да се сменят.

Името на представлението е „Изневери в повече“ и за пръв път пловдивчани имаха възможността да го гледат.  Въпреки отсъствието на красавицата – Шинова, публиката не остана разочарована. Смях се лееше като дъжда навън и звънливо угласяваше залата, понякога толкова силно и несдържано, че заглушаваше гласовете на  актьорите или ги предизвикваше да спрат за малко, докато положението се успокои. Хубаво бе и когато  Александър Димов и Албена Михова представиха толкова смешна ситуация, че сами не можаха да сдържат смеха си и публиката избухна в смях и аплодисменти, за да могат да си вземат въздух и да се успокоят. Имаше някаква химия между зрителите и актьорите.

Сюжетът бе забавен и оплетен, иронизиращ едно грозно действие от реалността, а именно – изневярата. Съседът изневерява със съседката, която също изневерява по този начин, но и неговата жена е същата, абе – сложно и завързано, наподобяващо паяжинов лабиринт – оплетени и лепкави, всички се лутат в света на лъжите, където вместо кентавър, се крие огромна тарантула, символ на наказанието, чакаща да изпие жизнеността им. Голямо напрежение танцуваше по сцената, родено от постъпките на героите и очакването на последиците, страхът от истината и степента на въображение. Актьорите изиграха ролите си прекрасно, те просто се бяха отдали и не знам как са излезли от роля след това.

Поуката от представлението бе в сянка, чакаща да бъде открита само от този, който иска. Гледайки го, човек може да направи две неща – да се отпусне и забавлява, докато се смее на нелепите ситуации или отново да се посмее, но замисляйки се кое е правилно и кое – не. В моето съзнание плуваха въпросите – защо го правят, как го измислят, как се действа в такава ситуация, какво не им стига, кога всичко ще бъде разкрито, какво ще се случи тогава? Изневярата е проява на неуважение към партньора и към себе си и води до също толкова грозните лъжи, а животът е малко по-лесен и много по-красив без тях, но това е лично мое мнение. Докато гледах прекрасните актьори на сцената, в мен се бореха куп противоречия. Не знаех дали да се смея, или да плача, предвид реалността, в която много семейства се разбиват заради кривенето от пътя и бягството от истината. Но в крайна сметка смехът надделя – преди всичко, това е комедия, добре изиграна, усмиваща и забъркана.

Ако искате да видите как разголените тела на Христо Гърбов и Александър Димов подскачат по сцената, а Евгени Будинов марширува към леглото с трико /или мъжко боди?/, да се посмеете от сърце и Албена Михова да ви потанцува балет, непременно отидете следващия път, когато „Изневери в повече“ дойде в Пловдив! 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…