С песни, танци и усмивки до уши стартира Двадесетия Международен Фолклорен Фестивал. Традиционните ритми и танци на България, Грузия, Гърция, Китай, Корея, Латвия и Сърбия дефилираха по Главната и я вдигнаха във въздуха. Екзотика от всякъде. Представителите на Корея и Китай показаха на пловдивската публика, че гравитацията за тях не важи, а гейшите с ветрилата си разпалиха сърцата на мъжете. Сърбите дефилираха с красотата на балканските жени, а гърците взривиха публиката със звуците на сиртаки. България се представи с цели три невероятни изпълнения – на ФА «Тракия», ансамбъл «Войводица» и ПФА «Странджа». Формацията от Латвия явно беше решила, че не е достатъчно просто да изтанцуват нещо сами, за това няколко човека от публиката бяха издърпани в трупата. Тaм те получиха урок по традиционни латвийски танци от първо лице. Грузинците обаче бяха черешката на тортата. Дали заради младостта или нахъсания дух, публиката просто се влюби в тях и на всяка една секунда от шоуто им избухваше в бурни аплодисменти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…