Ако капките дъжд можеха да бъдат цветни, то със сигурност щяха да се конкурират по настроение и пъстрота с големите шарени точки от роклята на Павлета Семова. Перлата на родната боса-нова бе избрала лятната и феерична одежда, специално за концерта в Конюшните на царя снощи и не се поколеба да излезе толкова леко облечена, въпреки хладното време.

Също толкова смели се оказаха и най-пристрастните почитатели на бразилските ритми и мелодии, които разлюляват близо 200 милионното население на най-многолюдната страна в Южна Америка. Дъждовното лято, с което свикнахме тази година, успя да откаже голяма част от пловдивчани от музикалната случка в сърцето на Трихълмието, но Brazil Acoustic раздаваха с шепи топлите ритми на неустоимо танцувална селекция както от автентични бразилски шедьоври, така и от ремиксирана бразилска музика с електронно звучене.

В това различно музикално приключение, Павлета Семова – вокал / шейкър, Димитър Семов – барабани / перкусии, Милен Кукошаров – пиано и Шибил Бенев – китара с лекота ни поведоха към страната на карнавалите, футбола и амазонската джунгла. Полетът закъсня с 30-на минути, за да могат желаещите да заемат местата си под звездите, без да се налага да се крият под чадър.

Още в първите минути на лайфа съвсем спонтанно бликна и взаимната симпатия и близост между музиканти и публика. Очарователната Павлета направо зашемети всички с брилянтното си изпълнение на боса нова - без да знае португалски, а колоритен по своему несъмнено беше асът на перкусиите - Митко Семов. Той посвети пламенната си публика в ритъма и тайните на  експлозивната енергия на бразилската самба.

Съвсем случайно, концертът на Brazil Acoustic съвпадна с рождения ден на Ласка. Многобройните й приятели се поклащаха в ритъма на музиката, докато отпиваха глътки неизменно mojito или caipirinha – типични коктейли, тематично обвързани с вечерта, приготвяни според рецептата и задължително с много радост от живота.

Вечерта по средата на седмицата ще запомним с концерт, озарен от безброй слънчеви лъчи, по вина на страхотните музиканти. Те не дадоха шанс на надвесилите се черни облаци да владеят положението в Конюшните на царя.

Е, имаше и щипка тъга, че географията е поставилаПловдив и Рио де Жанейро толкова далеч

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…