Много емоция, много любов и циганска свобода – по този начин дадохме старт на тазседмичния уикенд от Конюшните на царя. В разгара на лятото, когато уж градът е празен и нищо не се случва, това което може да те усмихне най-много е една от най-веселяшките групи, посещавали града в последните месеци. The Underscore Orkestra  са една палитра от цветове, музика, сценично поведение,  което няма как да не изстреля петъчното ти настроение сред звездите. Макар и корените им да са доста далеч от Източна Европа, то музиката им е изцяло вдъхновена от тези типични ритми, които само ние имаме. Балкански, етно, клезмер, джаз и суинг звучаха два часа на сцената, а към тях и щом се включи бели денсърката то всичко стана приказно.

В духа на българската сватбена традиция, както се изразиха и от самата група, вокалистът се обърна с гръб и просто хвърли диск, а който си го хване – за него е. Първо беше играта да познаеш коя е песента, за да получиш сидито, а накрая просто питаха кой иска безплатен диск и му го даваха. Получавам сърцебиене от тази музика, сподели момиче от публиката. Неслучайно за точно тези ритми се казва, че са музика за душата- когато се изнервяш, че си седнал на стола и тялото ти трепери, защото вътрешното ти чувство е да станеш и да танцуваш бос по земята. Всъщност, така и танцуваха всички. Макар и първоначално хората от публиката да си бяха в пълен комплект с обувките, то към края на концерта музиката беше влязла под кожите на всички и десетки танцуваха боси по горещите плочки. В същото това време музикантите на сцената гледаха всички и просто им се радваха, дори някои от тях слязоха и започнаха да танцуват редом с феновете си. Още в началото те споделиха колко са очудени и благодарни, че са се събрали толкова много хора на концерта им предвид факта, че в същото време беше закриването на Международния фолклорен фестивал, който и те самите са успели да посетят предните вечери.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…