Бившият почетен консул на Италия многократно е предупреждаван да обезопаси сградата


Един от собствениците на вече почти опожареният тютюнев склад - Пиетро Луиджи Гия, се намира пред огнената стихия и безмълвно наблюдава злата участ, която застигна великолепната сграда. Макар че живее от 10 години в България, Гия отказа да коментира случилото се, като направи знак с ръце, че не разбира български език и знае какви въпроси му задаваме.
Той многократно бе предупреден, че сградата, която е наследена от фамилията Кудоглу, е опасна и трябва да бъде обезопасена, за да не се случи трагедия, която не може да бъде поправена. Той огради постройката с метални ламарини, но не се погрижи за самата нея, а сега само наблюдава как огромните пламъци се разпростират от основите до върха на самото здание.
Това е един от най-пищно украсените тютюневи складове, върху чиято фасада са изобразени глави и цветни венци. До момента, все още има надежда фасадата на склада да бъде спасена, но пловдивчани са потресени от размерите на стихията и споделят, че не са виждали такъв пожар през живота си.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…