В шоуто участваше и жена

Танцьор дойде чак от Америка, за да покаже плът

Освен всички традиции, Нощта е и за алтернативен вид забавление. Хората по света са различни. С различни вярвания и различни вкусове. Някои ги прикриват, други ги отстояват. Понякога алтернативата е крещяща и скандална. Не е приемана от всеки, но това не означава, че не трябва да функционира. 

Точно една такава алтернатива се показа снощи в галерия Point Blank на ул. "Кожухарска" в Капана. В късните часове се представи Drag queen кабаре, което събра маса зяпачи. Drag queen е професия. Такъв тип професия, в която загърбваш същността си и се превръщаш в някой друг. Това са мъже, които се обличат като известни жени изпълнители. Танцуват и пеят на техни произведения, разбира се оскъдно облечени. Това е пърформанс от друг вид култура, най-вече американска и трудно се приема в страни като България. Обидите са много, а определенията "травестити" са най-леките, които може да се измислят. 

Истината е, че drag queen хората са мразени от стотици, но и обичани от стотици. Докато едни се подиграват и заклеймяват, други се радват и пеят заедно с тях. Снощи не беше по-различно. Мъжете бяха дошли от различни държави, но Мис България обра овациите. Много от тях не можеш да познаеш в реалния живот. Те са напълно порядъчни и нормални хора. Има дори и жени, които се занимават с този вид шоу бизнес. 

Танците и lip sing-а върху песни на Риана, Дъфи или пък по-класически произведения от мюзикъли, са нещо често срещано в Лас Вегас. Тук си нямаме такава голяма сцена, но се оказа, че стълбите и пространството в Point Blank е добър заместител. Мъжете танцуваха зад стъклените врати на галерията, като някои от тях се престрашаваха и да излязат навън и да си поиграят с публиката. Тежкият грим, високите токове, клиновете и перуките бяха техните най-силни оръжия. Мразени или не, публиката полудя. Викове, подсвирквания и смях бяха в същината на цялото събитие. Някои дори се изчервиха когато Мис България почна да ги закача. Тя обикаляше около публиката и си търсеше мъж. Петима мъже да бъдем по-точни! А свличащите се рокли създаваха допълнителен фурор. Разбира се, имаше и такива, които търпеливо чакаха отстрани без да поглеждат, или критично подминаваха.

Независимо от ситуацията, тези изпълнители са с високо самочувствие и се харесват такива. Или пък влизат много добре в роля. Това беше може би най-скандалният уличен пърформанс, но и този, събрал най-много аудитория. Имаше хора, покатерили се дори по покрива на съседната къща, за да ги снимат, а те кълчеха ли се, кълчеха. Еротиката продава. Снощи еротиката продаде по един доста нестандартен начин, но пък запомнящ се. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…