Дървените къщички се изпразниха една след друга

На третия ден Коледните празници, немския Коледен базар, който уютно се беше наместил точно пред сградата на Община Пловдив, бавно си отива. Вратите и прозорците хлопнаха за последно. Окичените със зелени клони и лампични къщи, бяха изпразнени и изоставили от временните си обитатели. Само дървените стени и врати останаха на площад „Стефан Стамболов“, но празничното настроение все още не е напуснало пловдивските улици.

Базара ще ни липсва с греяните бира и вино, с вкусните вурстове и красивите коледни играчки. Но знаем, че само след 11 месеца отново ще се върне, за да ни радва с новите си предложения и празничен дух. Макар че площадът се изпразва, само след няколко вечери, в новогодишната нощ, той отново ще бъде изпълнен с духа на пловдивчани.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…