Поредното дърво напуска квартала

Паулина Гегова

От дълго време Капана.бг следи развитието със зеленината не само в целия град, но и в частност квартал Капана, защото тук положението е повече от плачебно. Колкото и симпатични да са калдъръмите е нужна и зеленина, а тя липсва. Твърде малко са местата със засети дърва, лози и храсти, а стават и все по-малко.

Вчера беше отрязано поредното дърво от ОП „Градини и паркове“. По официални данни то е премахнато по искане на живущите в квартала с оправданието, че е старо. Очаква се на негово място да бъде посадена нова фиданка. До тук добре! Алармираме обаче да се обърне повече внимание на казуса с озеленяването и най-накрая да се направи нещо по въпроса. С месеци се говори за различни проекти, варианти и локации за озеленяване, създаване на мини градинки и граждански акции, но все още няма нищо одобрено, нито започнато. Нещата свършват само с обсъждане и идеи, но без реални действия.

Единствената зеленина, която се появява в квартала е саксийна по време на арт фестивалите. Тя украсява пространството и поне малко завърта въздуха, но само до време, защото рано или късно бива премахната по обясними причини. На Капана му е нужна постоянна растителност, която да цъфти, да освежава въздуха и да хвърля сянка през горещите месеци.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…