Макар съвестни граждани да оставят книги в Цар-Симеоновата градина, само 2 творби останаха в дървеното съоръжение

Дървената къщичка за книги в Цар-Симеоновата градина не е нищо ново. Съоръжението бе поставено в зелената зона преди повече от година с идеята любителите на литературата не само да прочетат нещо ново, но и да споделят любими четива с останалите или просто да оставят вътре четива, които си търсят нов дом. 

За пореден път, обаче, малкият дом на литературата в сърцето на града бе опразнен. След две акции, които се проведоха миналата година, през пролетта и есента, за набиране на книги за къщичката, дървените полици се изпълниха с най-различни творби за малки и големи. Макар до скоро все още да се намираха четива, които привличаха погледите на минувачите из Цар-Симеоновата градина, книгите безследно изчезнаха.

Повечето от пловдивчаните, с които разговаряхме, не се учудват от повторението на ситуацията. „Виждаш книга, харесва ти и я взимаш. Лошо няма, но нека се оставя нещо в замяна“, споделя за КАПАНА.БГ 64-годишната леля Добринка, която е редовен посетител на библиотеките и читалищата в града.

КАПАНА.БГ призовава гражданите, които имат ненужни книги вкъщи, да оставят по една в дървената къщичка. Литературата е, за да бъде четена и споделяна. Нека дарим по нещо от себе си.

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…