За седма годишнина artnewscafe ще организира стрийт парти с музика от DJ Mr. Vanderley. Всеки посетител ще може да се пробва на зарове и ако успее да изкара седмица, получава безплатно питие от Ballantine’s. 

Mr. Vanderley (София) предизвика вниманието с нестандартната си представа за звучене. Селекцията му сплотява разновидните му музикални интереси, чието проявление откриваме в стилове като new wave, fusion, jazz, space-age pop, krautrock, old-school, cosmic / mutant disco.

Има изяви в клубове като Jule Verne, LOMO, ТАМ (Велико Търново), както и във виенския Club U /Austria/. В Пловдив може да сте го слушали на откриването на миналогодишното издание на ONE DESIGN WEEK в Stage 51.

Всички посетители ще имат възможност да се включат в играта на зарове - LUCKY 7. За тези, които изкарат седмица с чифтовете зарове ще има free drinks от Ballantine’s!

Прeди седем години през септември 2008 година в Пловдив отвори врати artnewscafe. От самото си начало artnewscafe се разпозна като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в Пловдив. Artnewscafe дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев и запомнящото се лого - подарък от световно известния художник Недко Солаков. 

Определящо се като свързващо място artnewscafe разви свои формати събития в тази посока, най-популярният, от които е Приятели зад бара. Други инициативи на artnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации “Беседка за града” през 2013 и 2015-та година, както и единични презентации и лекции.

Artnewscafe става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. Отец Паисисй в Пловдив, където под мотото “Успоредната Градска Култура” четири поредни години се организира фестивал “Улица Отец Паисий”. 

Artnewscafe има собствена арт-библиотека и мини-книжарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечен бюлетин за изкуство artnewscafe bulletin (днес като мобилното приложение).

Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас.

4 септември, петък от 20:00 ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…