Галерийното пространство на Общински съвет Пловдив открива поредна изложба на 5 май от 18 ч. Експозицията носи името „РАЗЛИЧНИ”  и е на двама автори - Силвана Тодорова и Ангел Йорданов.

Силвана Тодорова е изкушена от изкуството от дете. Тя е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо. Любопитно за нея е, че е завършила Технически университет и Стопанска академия – Свищов - бизнес администрация. Рисуването е нейният начин да преживява света и емоциите си. Самата тя споделя: „Рисувам от дете и днес продължавам да се забавлявам с цветовете и тяхното отражение върху мен.

Обичам и държа на приятелите си , които ме насърчиха да започна да излагам творбите си. Тази показност ме притеснява, искам тихо да нашепвам за себе си. Да докосвам сърцата на всеки, който разглежда пътуванията ми до различни състояния. Моята радост и щастие да ги обгърне да не се разсипват върху земята.” 

Силвана Тодорова има две самостоятелни изложби  - през 2013 и 2014 г. Тя е ясоцииран член на ДПХ.

Нейни творби са притежание на колекционери в България, САЩ, Германия, Гърция и др.

Ангел Йорданов е от Пловдив. Завършил е Национална гимназия по сценични и екранни изкуства, а след това придобива: бакалавърска степен по сценография и магистратура по живопис в класа на доц. Румен Жеков - АМТИИ.  Участвал е  в много сборни изложби в различни пловдивски галерии. Член е на СБХ и на ДПХ.

Ангел рисува в стил сюрреализъм, съчетан с реализъм и символизъм. В изложбата „РАЗЛИЧНИТЕ” е засегнал изцяло мъртвата природа, т.е. натюрморта като жанр. Интерпретира идеята чрез този жанр, че всеки живот на земята завършва със смърт, но от другата страна има вечен живот. Съпоставяйки живота и смъртта, като два естествени контраста, иска да внуши на зрителя, че животът всъщност е като монета – „ези- тура”. В настоящата изложба представя 13 свои живописни творби и разбива предразсъдъка, че 13 е фатално число. И вярва, че за него 13 ще е щастливо число и отваряне на нов път към ценителите на изкуството, провокиран от творческите му търсения.

 Изложбата ще продължи до 18 май.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…