Пълдин АРТ Клуб има удоволствието да представи изложба живопис и дървени пана на Мариана Тонева.

Изложбата „Послания“ е едно естествено продължение на юбилейните 50 години, които тя чества, и представя творби от различни периоди, различни техники и стилове. „Послания“ е компилация от търсенията на авторката през годините.

Мариана Тонева е родена през 1965 в град Пловдив. Работи в областта на живописта. Има самостоятелни изложби в Пловдив, София, Пазарджик, Варна и множество участия в общи изложби и фестивали. Нейни картини са притежание на частни лица в страната и чужбина.

Творбите ? са прагове, който ни изкушават да преминем отвъд. Te са портите, идеите и материалната структура на едно пътуване навътре. Магични и приказни, водят към познанието. Прелъстяват и загатват, защото колкото е важна целта, толкова и пътят, който изминаваме, за да стигнем до нея.

Творчеството ? е познато със своята експресивност и смели композиционни решения, които чрез символи обобщават магичното познание. Закодирано в съзнанието, то ни подтиква да го търсим и намираме, да го осмисляме дори само интуитивно. Това превръща платната на авторката в достъпни, провокиращи и топли.

Свободата да бъде себе си я превръща в човек на новото време, автор съчетаващ експресивност и откровеност в едно. Както споделя тя – „смисълът на изкуството не е в това, което творецът създава, а в това, което Бог казва чрез него“. Изкуството ? е процес, целеустремено духовно търсене навътре в себе си.

Откриване: 15.05.2015г. 

Начало: 19:00ч.

Пълдин арт клуб, бул. "Христо Ботев" 112

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…