Литературен салон „Spirt & Spirit“ и Жанет 45 представят Миглена Николчина и книгата „Билет за Вега“ на 26 януари 2016, вторник, 19 ч. в Пловдив, клуб  Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев , Вход свободен.

https://www.facebook.com/events/536520243179267/536523029845655/

Проф. Миглена Николчина ще гостува в ЕГ "Пловдив", като това ще бъде първото за 2016 година събитие от поредица предстоящи срещи с деца и младежи в Пловдив. Разговорът с проф. Николчина с ученици от ЕГ "Пловдив" открива "Младият Пловдив чете 2016".  В момента се работи по изготвянето на цялостна литературна програма с участието на детски градини, училища и университети, които желаят да се включат. Основни организатори са Издателство Жанет 45 и НБ "Иван Вазов".  Повече информация ще бъде публикувана до дни на страницата на www.janet45.com и НБ "Иван Вазов" http://www.libplovdiv.com/ с информация как може да се включи в инициативата. 

"В "Денят започва с култура" - културен слот, БНТ1 говорихме за четенето като споделено с други хора занимание. Гост в предаването беше издателят Божана Апостолова. „Младият Пловдив чете“ започва...Той ще подготви за фестивала „Големият Пловдив чете“, който започва на 7 юни в Античиня театър. На 26 януари започва и „Младият Пловдив чете“ в Езиковата гимназия в Пловдив. ..

http://bnt.bg/part-of-show/mladiyat-plovdiv-chete-3

За книгата "Билет за Вега"

"Билет за Вега" е сборник за заобикалянето на страха от себе си - "древен и неунищожим като самата съдба". Поглед отвъд градината на детството, към космоса и към превръщането в голям. Свободата от желанията като избягване на страданието - благородна истина или просто страх?

Васил Георгиев

Езикът на тези разкази е мек и плътен, като водите на Дунава пренася читателя в свят, в който въображението има име и форма и може да бъде докоснато, магията е част от всекидневието, а любовта е като отхапан плод - никога цялостна, но носеща мимолетна ситост. " Всичко е живо" казва една героиня, а водата промърморва в отговор: "билибом-балалом".

Емануил А. Видински

Разкази за израстването, за превъплъщенията на детето в жена през съня на годините, в които единствено въображението се оказва вярната сплав, удържаща реалността.

Емилия Дворянова

Повече:

Ценна информация от блога на Миглена Николчина 

https://miglenanikolchina.wordpress.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…