Акцент в срещата е най-новото издание на книгата й "Билет за Вега"

Младите хора четат и в това се убеждаваме с всеки изминал ден. Отминаха времената, в които подрастващите биваха обвинявани, че не отварят книгите, а събиеито, което организират от "Жанет 45" само доказва това. В града под тепетата, литературните събития се радват на голям супех и посещаемост както от любители на четивата, така и от специалисти в литературната област. "Младият Пловдив чете" е насочен към онези деца, подрастващи и младежи, които таят любов към написаното, а началото на събитието, предназначено за тях е днес.

С гостуването на проф. Миглена Николчина в ЕГ Пловдив започва инициативата на издателство "Жанет 45" – "Младият Пловдив чете". Миглена Николчина ще разговаря с ученици от Английската гимназия днес, в 13:00 часа, като акцент в срещата е най-новото издание на книгата й "Билет за Вега". Миглена Николчина е литературен критик, поет и писател. Тя е ръководител на катедра „Теория на литературата” в Софийския университет.

Предстои да бъде подготвена цялостната програма на литературното събитие "Младият Пловдив чете", като най-много срещи с автори очакваме в последната седмица на февруари.

Намерението на организаторите е в МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ да се включат активно деца от детски градини, ученици и студенти. Инициативата бе подновена през 2015-та година, когато в нея се включиха близо 40 издателства. Фестивалът тогава продължи от февруари до май.

Основен партньор на инициативата библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…