"Четенето с книга в едната ръка и със себе си в другата, няма да удовлетвори нито себе-то, нито жаждата ви за знания. Изберете едното от двете"

Паулина Гегова

С аромат на вино и свещи наредени по продължението на главното стълбище, посрещнаха вчера гостите на ДПХ, дошли да отбележат представянето на новата книга на проф. Николай Илчевски, със скандалното име "Теория и критика на онанизма". Гостите бяха многобройни, сред които и кметът на район Централен - Георги Титюков. Друг интересен почерк бе малката инсталация със звънци, които всеки път звъняха когато бройка бе закупена. 

Много хора си задават въпроса дали сексът в България е все още тема табу и до кога? Кога ще може да се говори свободно, без притеснение как ще бъдеш приет? Книгата на проф. Илчевски, написана с голямо чувство за хумор и дори лека ирония, дава отговор на въпросите "защо". Дали сексът е табу? Както казва първият анализатор на литературното произведение - Онанизмът е нормална сексуална функция, която намира място в живота на индивида. 

Николай Илчевски е агроном, журналист, писател, редактор, главно действащо лице зад вестник "Кауза Пловдив", лектор, етс. Той казва, че най-хубавите му титли са зад гърба му, включително и тези да е дядо, но когато една титла бъде заслужена, тогава е най-сладка. 

Писателят не сподели много за книгата си. Не разказа съдържанието, нито направи резюме. Той предпочете да разпечата страници от книгата си и да ги закачи по стените, така че присъстващите сами да прочетат извадки. А ако тези извадки им допаднат, то сделката между читател и творец вече е свързана. 

От това, което успях да видя, липсваше пошлост. Наръчникът за самозадоволяване обхваща аспекти като това, как различните професии влияят на хората по време на сексуална възбуда. Как се възприема мастурбацията в политиката, за кого е позволена и за кого забранена. Какво е в различните държави и защо когато онанизма се извършва от политик в работно време е незаконно и ще бъде уволнен, но когато е в личното му такова, проблем няма. 

Писанията вътре са смесица от медицински, психологически, исторически и обществени елементи. Разглежда се цялото общество, целият този социум, който води до както сам го е измислим - пипнозата. Всичко това обяснено сатирично и разбира се, критикуващо. Или с други думи: "Да обясниш какво е оргазма е все едно да обясниш какво е Ниагарския водопад."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…