Връчват Орфеевия венец тази вечер

Фестивалът „Пловдив чете” стартира официално днес. Базарът „Алея на книгата” на открито пред Централна поща вече посреща посетители, като тази година се включват рекорден брой издателства- цели 37. Официалното откриване на „Пловдив чете” ще е довечера, на Античния театър. При дъжд церемонията ще се състои в Концертна зала, входът е свободен. На древната сцена ще бъде връчен Орфеев венец за високи постижения в съвременната поезия, както и Златна четка за най-добро художествено оформление на книга. Публиката ще забавляват Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

14-тото издание на фестивала включва над 50 събития и ще събере под тепетата десетки писатели и поети, които ще представят свое творчество и това на колеги.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…