Една от най-чаканите книги от български автор за тази година е вече факт. „Май ше ни бъде…“ е третата част от северозападната поредица след „Северозападен романь“ и „Автонмията????“. 

Следващия вторник (15 ноември) книгата, заедно със своя автор, ще гостува в Пловдив. Стоян Николов-Торлака, един от най-интересните и едновременно безскрупулни и забавни съвременни писатели, е насрочил срещата си с пловдивчани за 19 часа в клуб „Петното“.

А каква е новата му книга?

Невероятно интересна, неустоимо смешна и пускаща корени в душата. Такива бяха „Северозападен романь“ и „Автономията????“, такава е и „Май ше ни бъде…“. И ако първият роман беше взривяващо забавен, а във втория наред с хумора имаше и горчивина, то с новата книга всичко идва на мястото си. „Май ше ни бъде…“ е перфектното продължение на трилогия с ударно начало като „Северозападен романь“ и разтърсващ катарзис като „Автономията????“.

В третата книга на Торлака има много смях, непредвидени ситуации, неочаквани конфликти, стари герои в нова светлина, нови персонажи и вълнуващи обрати. И както останалите части от поредицата, тази също се чете на един дъх.

Диалектът е все така колоритен. И макар за пловдивчани северозападният говор да е предизвикателство, те могат да ползват предвидения специално за целта в края на книгата речник на северозападните думи и изрази – най-пълният и подробен от трите книги. Що се отнася до вулгарността, цинизмите и бруталността на изказа, авторът е смекчил тона си.

„Май ше ни бъде…“ е книга с малко черни облаци и много слънце. Книга за надеждата и упоритостта да постигнеш мечтите си.

Заповядайте във вторник, за да почетем, да поговорим и да се позабавляваме!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…