Пловдивската публика ще изпрати 2014 с празничен гала концерт на българския тенор със световна слава – Камен Чанев. Изпълнителят, който през декември събира овации в „Турандот” на Берлинската опера, ще гостува в Пловдив в последния ден на отминаващата година специално за Новогодишния оперен бал на града.
Пловдивчани бяха покорени от Камен Чанев на Античния театър през изминалото лято, когато тенорът пристигна за оперното събитие на годината – „Аида” с участието на звездното сопрано от Арена Ди Верона – Хуи Хе.
В Новогодишния концерт тенорът ще изпълни прочутата ария „Nessun Dorma”, с която покори публиката в Рим, Тел Авив, Монреал, Мюнхен и други градове. В празничната програма са включени и други известни тенорови арии като „La donna e mobile”. На сцената в Дом на културата ще се качат и приятели на Камен Чанев – солистите Таня Иванова, Станислава Иванова и Петър Данаилов, който подготвят прочути арии и дуети от оперите „Севилският бръснар”, „Кармен”, „Хофманови разкази” и други.
Маестро Диан Чобанов е включил в програмата на концерта и произведения от Щраус, каквато е новогодишната традиция на европейските оперни театри. Оперната гала на 30 декември ще продължи във централното фоайе на Дом на културата с изпълнения на балета и на оркестъра на Пловдивска опера. Събитието ще е съпроводено с коктейл.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…