Пловдивска опера въвежда програма с интерактивни музикални занимания за деца по време на спектаклите и концертите за възрастни в Дом на културата. Една от целите на „В стаята на Госпожа Опера” е да улесни родителите, които искат да посетят културно мероприятие, но няма кой да се грижи за децата им. Друга задача на детските концерти е да възпита любов към музиката у най-малките и постепенно да изгради навици у тях за посещение в оперен театър.

Стаята на Госпожа Опера се намира в Дом на културата, обзаведена е комфортно, с всичко необходимо за занимания на малчуганите над 4-годишна възраст. Успоредно с оперните и концертни заглавия в Голяма зала, децата ще се запознават с музикалните инструменти, ще учат песнички, ще рисуват декори, ще гледат записи на адаптирани детски опери. Концерти ще изнасят талантливи връстници от музикални школи, а компания на палавниците ще правят Госпожа Опера и музиканти от Пловдивска опера, които ще демонстрират своите инструменти.

Стартът на програмата за деца ще бъде на 16 декември, успоредно с баладичния концерт на Петър Салчев. Желеащите могат да доведат децата си в стаята на Госпожа Опера от 18.30 и да се насладят на изпълненията в Голяма зала. Темата  на интерактивното занимание е „Коледни звънчета или Госпожа Опера представя ударните инструменти”.  Малчуганите ще свирят на воля с барабанчета, маракаси и други ударни инструменти.

На 20 декември, събота, по време на спектакъла „Бохеми”, заниманието ще бъде под наслов „Нарисувай ми опера”. Децата ще присъстват на концерт на връстници и ще рисуват и осветяват оперни герои и декори.

Докато родителите слушат Коледния концерт на 23 декември, децата им ще се запознаят отблизо с приказните герои от „Лешникотрошачката” и ще танцуват с тях.

Плановете на Държавна опера Пловдив са програмата „В стаята на Госпожа Опера” да прерасне в постоянно артистично ателие, където децата ще могат да изучават по забавен начин музикални инструменти, ноти, песнички, балет и приложни изкуства.

Посещението на интерактивните занимания не е обвързано със закупен билет за заглавие за възрастни. Програмата е подходяща за деца от 4 до 12 години, като родители не могат да присъстват в стаята на Госпожа Опера. Цената на входния билет за детските концерти е 5 лева и се заплаща на място преди всеки спектакъл. Предвидени са семейни намаления за повече деца.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…