За първи път в Пловдив: "Господарите на леда" с ледена приказка през ноември 2015

Държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург гостува с две представления за първи път в Пловдив. "Господарите на Леда" гостуват у нас с класиките "Спящата Красавица" и "Ромео и Жулиета", по оригиналните творби на Пьотр Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

 Дом на културата "Борис Христов" със замразена сцена, за да се  превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър.

Фигуристите от санктпетербургския леден балет са известни в цял свят и като „господарите на спорта в Русия“ заради многобройните им победи на състезания - в състава в различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне.  А в момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Обичани са в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея. Световните медии ги определят като неподражаемо шоу - не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед, всичко това вплетено в изключителено, спиращо дъха зрелище.

Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка в началото на зимния сезон!

Датите: 18 и 19 ноември – Пловдив, начало  20:00 часа  в  Дом на културата "Борис Христов"

БИЛЕТИ ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ и в системата на ИВЕНТИМ БЪЛГАРИЯ.

Цените на билетите започват от 10 лв за ученици (валидни, само срещу ученически лични карти). А първите 300 БИЛЕТА, от редовните билети, са с 10 лв.  отстъпка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…