Първата за България 3D поп-опера ще се играе на 9 септември в града под тепетата

Ана Топалова (режисьор и преводач на текста на Оскар Уайлд), Минко Ламбов (композитор на поп-операта) и представители на оркестъра и хора на „Държавна опера“ – Пловдив, дадоха специална пресконференция, която се състоя в четвъртък (23 юли).

Поводът бе най-чаканото културно събитие от есенния календар – спектакълът „Рибарят и неговата душа“. 

Екипът на поп-операта, разказа пред фенове и журналисти любопитни подробности около спектакъла.

"Рибарят и неговата душа" е мащабен новаторски проект, в който участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. На сцената се срещат симфоничен оркестър с поп-рок банда, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и любими на българската публика изпълнители-солисти.

"Екипът и изпълнителският състав са същите, но се предвиждат редица подобрения, свързани с осветлението, звука и техническата обезпеченост, а времетраенето ще бъде намалено, без антракт между двете части", разкри Ламбов.

Повод за гордост на пловдивчани е и „Сребърната лира“, която тандема Топалова – Ламбов, заслужено си спечелиха.

На 17 юли приключи Първото издание на конкурса за нова българска популярна песен „Лирата на Орфей” – Пловдив, 2015. 

Авторитетното жури присъди на песента „Миг”, по текст и изпълнение на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов, второто място.

„Рибарят и неговата душа“ можете да гледате на 9 септември в „Летен театър“ - Пловдив.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…