Опера Пловдив Ви кани на традиционния Пролетен бал, в който ще прозвучат „Шедьоврите на оперетата и мюзикъла” с участието на Хор и Балет на Музикалния театър, както и на солистите Мариана Арсенова, Еделина Кънева, Богомил Спиров, Добрина Икономова и др. заедно с оркестъра на Опера Пловдив. В поргамата са включени сцени от „Веселата вдовица”, „Графиня Марица”, „Фантомът на операта”, „Кабаре” и др., а балът ще се проведе на 25-ти март.

На 10 март почитателите на симфоничната музика ще се насладят на концерт със солист Минчо Минчев, който живее и преподава в Германия и от години не е радвал почитателите си в Пловдив. Концертът е под диригентството на изтъкнатия Емил Табаков, а в програмата са включени композиции от Шостакович, Сен-Санс, Владигеров и Виенявски. Ден след концерта оркестърът на Опера Пловдив ще открие фестивала „Мартенски музикални дни” в Русе със същата програма.

На 16 март ще прозвучи романтичният Концерт за китара от Хоакин Родриго, описващ красотата на замъка „Аранхуез”, в изпълнение на солиста Ерик Франсери (Франция) под диригентството на Маурицио Морети (Италия). В програмата на симфоничния концерт са включени още симфонии от Моцарт и Шуберт.

Поради изключителния интерес в Пловдив отново се събира международна балетна трупа, за да представи „Лебедово езеро” от Чайковски само на 18 и 24 март. Балетният спектакъл ще е с оркестър на живо, което е изключителна рядкост в днешно време. Диригент е Диан Чобанов, а солисти са Веса Тонова и Овидиу Янку.​

Шармантната Госпожа Опера подготвя нова приказка  – „Вълшебната флейта” от Моцарт. Представлението е адаптация за деца с продължителност 1 час и ще се играе на 12 и 19 март в Дом на културата.  По-големите могат да поемат на вълшебно пътешествие с мюзикъла „Магьосникът от Оз” на 26 март.

​В оперния афиш присъстват и три заглавия, които ще се играят за последно този сезон – „Любовен еликсир” на 1 март, „Прилепът” на 8 март и „Риголето” на 31 март.

Форматът Опера Бутик на 30 март ще посрещне адвокат Татяна Дончева, която ще разкаже малко известни факти от живота на диригента Месру Мехмедов.

Пълна програма може да намерите на www.operaplovdiv.bg и на страницата във facebook.

Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…