Концертен маратон подготвя Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство за 24 май. Събитието ще се реализира със съдействие на Община Пловдив и е посветено на Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“. В мегаконцерта на АМТИИ за първи път ще се включат всички художествени състави на академията по изкуствата.

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани на 24 май от 16 часа на сцената до Общината. В магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове ще се включат Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър,  Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю  дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната. Събитието е знак на уважение от страна на Академията към всички пловдивчани и гости на града за светлия празник на културата, както и възможност АМТИИ да направи обществена презентация на високите си художествени критерии при подготовката на своите студенти от сферата на изкуствата, казват от ръководството на учебното заведение.  

Мегаконцертът ще стартира в 15.30 с шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17 часа на сцена „Ядрото“ в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма.

Във вечерните часове на 24 май Денят на АМТИИ на площада пред Общината ще приключи с право хоро, с което всички пловдивчани да отбележат празника заедно, хванати за ръце.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…