Кои сме "Ние, българите" ще може да научи всеки по време на "Открития урок за чужденци" на 1 септември (вторник) в лятно кино „Орфей” от 20 часа . Урумов ще се превъплъти в професор Мисирков, за да изнесе една публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като "България на три морета и пет ракии", „За ползата от айфоните и вредите от айдуците”, „Америка, България и Деня на неблагодарността ". Въобще ще запознае чужденците с някои характерни особености на нашите нрави, култура, манталитет, бит, кухня, история.

Николай Урумов играе главната и единствена роля в моноспектакъла си "Ние българите. Открит урок за чужденци" по текст на Александър Урумов.  Постановката е изцяло в стил one man show и е вторият съвместен проект на двамата творци след "Лалугер". Комикът е познат на пловдивската публика и с друг моноспектакъл – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.

"Това е един жанр, който няма сюжет, няма някакъв герой, който да търпи някакво развитие. Това не е в онзи аспект "моноспектакъл" такъв, какъвто ние го познаваме. По-скоро това е шоу. Основното е текстът и начинът на поднасяне, отколкото да има някакви особени режисьорски инвенции", посочва актьорът.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…