За първи път в България - Куклен театър с живи пясъчни картини

Държавният куклен театър на Пловдив не спира да изненадва все по-приятно. За първи път в България, на сцената именно в Пловдив, започнаха репетициите на спектакъл с пясъчни рисунки, които се случват в реално време пред зрителите.

 „Ама че крокодил!” e новата вълшебна приказна история, пресъздадена от пясък, светлина, музика и актьорско вдъхновение.  Актьорите рисуват с кварцов пясък върху стъкло, а изображенията се визуализират на екран и разказват приказка за приятелството, което спасява, за борбата между силния и слабия, за връзката между по-големия и по-малкия... Всеки кадър, който оживява пред очите на деца и пораснали, е роден от движението на пръстите на актьора и е уникален, защото никога повече не може да се повтори по същия начин.

Пиесата е на Панчо Панчев-Дядо Пънч, режисьор е Мария Банова, а музиката е на Димо Стоянов – екип, който е познат на нашите зрители от музикалния спектакъл „Принцесата и свинарят”.

Премиерата на спектакъла е на 5 май от 19.00 ч. в Държавен куклен театър Пловдив. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…