Младежки център Пловдив и Фондация Вило организира доброволческа акция

Носете си всякакви градинарски инструменти и пособия

Първата общодостъпна външна класна стая с биоградинка в Пловдив е вече факт. Екипът на Младежки център Пловдив и Фондация Вило, която подкрепя инициативата, осъществяват поредния ценен и полезен образователен проект за децата и младежите в града и региона. Външна класна стая и пермакултурна биоградинка съвсем скоро ще посрещат любознателни деца, учители и родители в двора на центъра на Гребната база.

Екипът на центъра организира доброволческа акция на 1 септември, събота, от 10:30 часа, за довършителни градински работи- засаждане на растения, оформяне на лехи, билкови и цветни спирали, облагородяване. Но не само- създаването на общност, която да твори и да се обединява около идеи и ценности, е не по-малко важна от образователния елемент, допълват служителите на Младежкия център.

Градинката има нужда от дарения на растения: всякакви подправки с корен, луковични цветя, вечнозелени растения, ароматни храсти, билки, семена. Добре ще са дошли декорации от всякакви естествени материали- керамични и глинени саксийки, кошници, бъчвички и т.н. Носете си всякакви градинарски инструменти и пособия- лопатки, кофи, мотики, чували, ръкавици и други, призовават организаторите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…